– Tanken är att man för en rimlig peng ska kunna gå ut och äta ofta. Vi lagar det som är godast, roligast och bäst för stunden. Det blir nyttig mat för folk i farten, säger Anders Törnkvist på Plockgruppen, som driver restaurangen.

Lördagen, den 15 juli, är sista dagen som Biztron håller öppet. Sedan börjar ombyggnationen och den nya restaurangen öppnar före kulturnatten, men Anders Törnkvist vill i dag inte säga exakt när. Han vill heller inte gå ut med vad restaurangen kommer att heta.

– Konceptet har varit lite statiskt med förrätt, varmrätt och dessert. Vi vill ha en restaurang som bygger mer på dynamik och folket i lokalen.

Baren kommer att vara en viktig del av restaurangen. Här kommer det att finnas färdigblandade drinkar utan alkohol. Och kunderna får välja om de vill köpa till sprit till drinken.

Det handlar om en ganska stor investering genom att restaurangen också ska byggas om. För att det ska gå ihop sig ekonomiskt bygger det på en större genomströmning.

– Vi tittar på en genomströmning som är det dubbla mot vad vi har i dag, både på luncher och på kvällen, säger Anders Törnkvist.

Till lunchen blir det ett annat utbud som man kallar Comfort Bowls med till exempel ramen-nudlar. Det ska vara lika enkelt att ta med sig maten som att sitta ner och äta lunch. Och man ska tänka lite nyttigare än vad man gjort tidigare, med mindre kött.