Uppsala Danscenter startade sin verksamhet år 2006 och utbildar nu runt 3 000 elever årligen. Efter sommaren öppnar man två nya anläggningar, en i Sala backe och en i Rosendal.

– Uppsala växer otroligt mycket och vi väljer nu att placera oss i strategiska lägen där staden växer som mest. Målsättningen är att komma närmre våra dansare, säger Carlos Lopez, vd för Uppsala Danscenter.

Uppsalabornas intresse för dans beskriver han som större än någonsin.

– Åtminstone om man ser till vår verksamhet. Vi har aldrig haft så mycket bokningar som nu och det gäller både från privatpersoner och företag, säger Carlos Lopez.

De nuvarande lokalerna i St Per-gallerian kommer att finnas kvar och fungera som en mittpunkt i verksamheten. De två nya anläggningarna kommer att få lite olika inriktning.

– I Sala backe öppnar vi i Arken som just nu är en festlokal. Tanken är att bygga om hela huset från grunden och anpassa det till dansverksamhet, men vi kommer fortsätta att hyra ut lokalen för olika tillställningar och evenemang, framför allt på helgerna. Dansmässigt kommer fokus ligga på bland annat dagpass och mammaträning, säger Carlos Lopez.

I Rosendal ska man öppna i den nybyggda fastigheten som kallas "Rosendal Inspiration", lägenhetshuset med löparbana på taket.

– I Rosendal kommer vi att fokusera mycket på fitnessbaserade klasser, som poledance, zumbapass och yogapass, säger Carlos Lopez.

Ni expanderar ganska kraftigt, finns verkligen intresset?

– Vi har hållit på med det här i tio år och vet hur vi ska nå våra kunder och att interesset är stort. Dessutom har vi fantastiska ledare. Vi tror starkt på det här, annars skulle vi inte ha gjort det.

Arbetet med de nya anläggningarna har redan dragit igång och den 4 september ska båda två öppna upp.