Gränbystadens norra del kommer runt årsskiftet att få ett tillskott av butiken Mio. Sedan början på 90-talet har Mio funnits i Boländerna, men enligt tillförordnad butikschef Henrik Carlsten har företaget växt ur sin butik för länge sedan.

– Vi har letat i flera år efter en ny lokal eftersom vi haft en enorm tillväxt senaste åren.

Butiken ska utöka sin personalstyrka med minst tio deltid- och heltidsanställda. Den nya lokalen kommer att vara cirka 1000 kvadratmeter större än den nuvarande och huseras på endast ett våningsplan.

Artikelbild

– Jag är övertygad om att flytten kommer att innebära en positiv utveckling. Tillgängligheten kommer öka med fler parkeringar och det blir lättare att hämta varor. Den nuvarande butiken är inte så synlig och flytten kommer innebära ett vi kan visa upp oss på ett mer attraktivt sätt, säger Henrik Carlsten och syftar till både den nya lokalens placering samt möjligheten att inreda på ett nytt, modernt sätt.

Anna Lovéus, marknadsansvarig på Gränbystaden, bekräftar att Mio tillsammans med vitvarukedjan Elon kommer att flytta in i den norra delen av Gränbystaden.

– I oktober kommer dessutom de första bostadshyresgästerna att flytta in i Entréhus 1 och där öppnar då även Swedbank, Fastighetsbyrån, en ny vårdcentral, Nordic Dental, en kvarterskrog och Smarteyes. Ett flertal nya modebutiker kommer under hösten att ta Swedbanks gamla plats, säger Anna Lovéus.

UNT har tidigare rapporterat om att O'Learys ska öppna upp en andra restaurang i Gränbystadens södra del som beräknas vara färdigbyggd under senare delen av 2018.