– Allt ser bra ut, även om vi har lite kvar som inte är klart ännu, säger Gabriel Källberg, som driver krogen tillsammans med Hans Nilsson och Lisa Ledung, bara minuter före premiäröppningen.

Taps Beer Bar, som ligger på Drottninggatan, fokuserar som Uppgång tidigare berättat om på kvalitetsöl från mindre bryggerier.

– Vi kommer att ha tio öl på fat till att börja med, men det går att ha fler. Vi har haft testkörning i två dagar nu för bekanta och valt ut tio bra sorter. Vi kommer att försöka ha en bra balans på öltavlan och det kommer att förändras ofta. Till exempel har vi American Dream från Mikkeler som är en lager för bred publik men som också är glutenfri. Sen blir det suröl, pale ale, dubbel ipa och stout. Allt ska finnas representerat, säger Gabriel Källberg.

Blir det några lokala sorter?

– Ja Jackdaw kommer vi att ha nu i början och sen kommer vi att ta in öl från Tempel.

Så småningom kan även nystartade Uppsala brygghus komma att finnas representerad, bryggeriet där Hans Nilsson är drivande. Den första bryggningen har precis genomförts och om två-tre veckor finns första ölet ute på markanden enligt Nilsson.

LÄS MER: Nytt bryggeri drar i gång i Uppsala

Maten kommer att anpassas till konceptet. Taps Beer Bar sätter ihop menyn tillsammans med krogprofilen Håkan Apler, som bland annat är känd för att ha varit med och startat firade krogen Dryck.

LÄS MER: Nytt ölställe öppnar i Nubbens gamla lokaler

När man kommit i gång på allvar är det också tänkt att man ska köra quiz-kvällar och andra evenemang.