Glasklirr. Behagligt sorl. Det är lunchrusning på restaurang Hava på Svartbäcksgatan och det finns ont om lediga platser.

– Men här kan vi nog sitta, säger Henrik Fischer och pekar mot ett bord precis bredvid trappan som leder upp till á la carte-restaurangen på övervåningen.

I drygt ett år har han drivit Hava tillsammans med Johanna Norrestam, sedan de tog över lokalerna där Pub 19 tidigare huserade.

– Det har gått väldigt bra, nu till sommaren hoppas vi att ännu fler ska hitta hit när vi öppnar upp på innergården, säger han.

Och nu hoppas de nå samma framgång med det Flustret. Den första april tog nämligen Henrik Fischer, Johanna Norrestam, Magnus Björkegren och konsertarrangör Jonas Curling över driften av den ikoniska restaurangen placerad mellan Svandammen och Stadsträdgården.

– Vi hade pratat tidigare om att göra något gemensamt och när den här möjligheten dök upp så kändes det perfekt, säger Henrik Fischer.

Några större förändringar är inte planerade i dagsläget. Däremot vill man anordna flera aktiviteter fördelade över veckans alla dagar.

– Tidigare har man haft ett tydligt fokus på att vara en nattklubb, men vi ser möjligheten att anordna flera evenemang under dagtid såväl som kvällstid, flera dagar i veckan, säger Johanna Norrestam.

Ett tydligt exempel på dessa ambitioner är den kommande satsningen "Bubbles & Brunch" som genomförs den första juli. Tanken är även att Havas personal kommer att vara involverade i Flustret, exempelvis kommer man att ha samma köksmästare och restaurangchef på både ställena. Det kan även innebära att man behöver ta in mer personal framöver.

– Det kommer åtminstone bli möjligt för våra anställda att få fler pass än tidigare, säger Henrik Fischer.

Och konserter då? Jo, flera band och artister är redan inbokade, enligt Jonas Curling.

– Det finns jättebra möjligheter på Flustret, innergården är perfekt för sommarkonserter, säger han.