Företaget arbetar främst med vad man kallar ”young professionals”, alltså akademiker i början av karriären, både med extrajobb under studietiden och med arbete efter examen. Nästa år kan man fira 20-årsjubileum och det hela startade faktiskt i Uppsala.

¬ Vi höll till på Rundelsgränd 2 och det var jag som jobbade härifrån vid sidan av mina studier. Det var där vi hade vår första kund, Aros Billackering, som vi byggde en hemsida till, säger grundaren Johan Skarborg.

¬ Det här var under tiden när vi hette Amenta. Academic Work grundades 1998 så vi firar 20 år nästa år. Kul att vi knyter ihop säcken och etablerar oss på riktigt i Uppsala nu, fortsätter han.

Kontoret ligger i Trakojan på Dragarbrunnsgatan. Tanken är att medarbetarna där ska vara en länk mellan studenterna och arbetsmarknaden, främst inom it, teknik och ekonomi. Tidigare har Academic Work arbetat mot Uppsala från sitt Arlanda- och/eller Stockholmskontor.

¬ Anledningen till att vi nu öppnar kontor i Uppsala är förstås närheten till Uppsala universitet. Tanken är att vi ska bli karriärspartners till de blivande akademikerna i stan, säger Peter Knutsson, regionchef på företaget.

Han menar att det finns en stor potential för studerande här i Uppsala då det är en region som växer mycket och som har en stor andel teknikföretag.

¬ Eftersom de många gånger är arbetstagarnas marknad idag hjälper vi också våra kunder att lyfta fram fördelarna med att jobba just hos dem, säger Peter Knutsson.

bjorn.stenberg@unt.se