Det är inte som förr i tiden när den händige kunde laga sin bil själv. Moderna bilar är komplexa. Numera krävs datorer för att felsöka och när det börjar lysa lampor på panelen är det verkstaden som gäller.

Men hur ska besöket bli så smärtfritt som möjligt? Så att bilen fungera som den ska igen och till rätt pris? Alla kommer inte glada hem från verkstan, det visar klagomål som hamnar hos Allmänna Reklamationsnämnden, ARN.

En kvalificerad gissning är att det kan vara kommunikationssvårigheter som gör att vissa problem kan uppstå. Så att fråga och åter fråga är ett bra tips när du ska få bilen reparerad. Det säger Sharon Lavie som är familjekonom på Ikano Bank.

Artikelbild

| Förbered dig på besöket hos verkstaden så att du kan ställa rätt frågor.

– De flesta verkstäder är reko och duktiga men det kan uppstå trubbel ändå, bara för att du och verkstan inte ”pratar samma språk”, säger hon.

Oavsett vad du har för bil och skada, så är det guld värt att hitta en verkstad som du får förtroende för. Är det ett garantiärende kan villkoren i garantin styra val av verkstad. Men kan du välja själv – börja med att ta referenser.

Hittar du rätt kan det vara starten på en trygg relation. Tillit lugnar, precis som det gör hos vanliga doktorn. Det är även lättare att fråga och ställa krav när man känner att man är på samma våglängd.

När du sedan är på plats med bilen, nöj dig inte med gissningar. Begär prisuppgift för en felsökning/diagnos och beställ det.

Artikelbild

| Oavsett vad du har för bil och skada, så är det guld värt att hitta en verkstad som du får förtroende för.

– Byta en packning är en sak, men upptäcks sedan ett större fel är det inte så roligt att få reda på det i efterhand, säger Sharon Lavie.

Bilen är kanske inte ens värd det som en reparation skulle kosta? Verkstaden ska i så fall avråda från en reparation om den inte är till nytta för dig som konsument, enligt Konsumenttjänstlagen. Likaså kan bilen själv indikera exempelvis oljebyte, men hur snart det verkligen behöver göras är inte alltid skrivet i sten. Körstil, tidpunkt för förra bytet och hur långt du kört bilen påverkar. Allt är inte svart eller vitt och mekanikern ska informera om det.

Artikelbild

| ”Är du inte nöjd - reklamera!”, säger Sharon Lavie, familjeekonom på Ikano bank.

När felet har ringats in ska du få ett kostnadsförslag. Är det en ungefärlig prisuppgift får den överskridas med max 15 procent. Skulle det till exempel kosta 1 000 kronor så är maxpriset 1 150 kronor. För 5 000 kronor blir det max 5 750 kronor och så vidare.

Men är priset fast så gäller det, oavsett.

Om fler fel upptäcks under arbetets gång? Vad ska man göra då?

– Då ska verkstaden kontakta dig och höra om du vill att de ska laga det upptäckta felet. Undantag från det kan vara om det bara är en liten tilläggsreparation, eller om reparationen enklast görs när bilen redan är hissad eller isärplockad och man kan anta att du vill ha det gjort. Då kan de göra jobbet utan att fråga dig, säger Sharon Lavie.

Är du sedan inte nöjd – reklamera! Gör det så fort som möjligt och skruva inte på bilen själv dessförinnan. Då kan du förlora rätten att få felet avhjälpt.

Vad kör du själv för bil?

– Min är privatleasad men det är precis lika viktigt att den lagas ordentligt som om jag ägde bilen själv. Om jag lämnar tillbaka bilen efter leasingperioden och den är trasig så kan det kosta väldigt mycket för mig. Faktiskt mer än själva reparationen skulle ha kostat, säger hon. (TT)