När japanska biltillverkare går utanför den ordinarie massproduktionen lämnas sällan något åt slumpen. Det märks tydligt i bilar som Honda NSX (1989–2005) och Lexus tidiga modeller, och det lyser i eldskrift vid närkontakt med Nissan GT-R. Ändå är det inte enkelt att ringa in GT-R vid en hastig anblick. Även om avgasrörens och hjulens dimensioner röjer en kapacitet över genomsnittet är karossens design förledande lågmäld.

När bilen formgavs för snart tio år sedan - modellen debuterade redan 2007 - var det ett uttalat mål att GT-R skulle framhäva sitt japanska ursprung, och visst finns det en antydan till mangaillustration över de knixiga linjerna. Dessutom skulle bilen vara vardagspraktisk, det vill säga inte alltför låg och besvärlig att kliva i eller ur, samt rymma åtminstone kortväxta personer i baksätet och tillräckligt mycket bagage för en långresa.

Därför kan Nissan GT-R misstas för att vara en av alla sportcoupéer med milt sinnelag. Starta motorn så flyger sådana missförstånd all världens väg, ljudet är allt annat än milt. Lägg i växellådans driveläge och rulla i väg. Du kommer att märka att dubbelkopplingen skiftar växel lite brutalare än vanligt och att det stundom smäller och skorrar i transmissionen, men det är helt i sin ordning. Så långt är GT-R dessutom sensationellt lättkörd, som en Nissan Micra.

Artikelbild

Bekanta dig med vippströmbrytarna som påverkar bilens kynne; fyrhjulsdriftens kraftfördelning, stötdämparnas hårdhet och antisladdsystemets grad av ingrepp. Men passa dig för att slå av antisladdfunktionen helt, då förverkas nämligen tillverkarens garanti och det krävs verkstadsbesök för att återställa den. Förutsatt att inget har hunnit gå snett vill säga. Köparen får skriva på ett avtal som stipulerar bilens användning i stort och smått, körning på racerbana kräver till exempel också kontrollbesök på en Nissanverkstad.

Leta upp ett flygfält eller en tysk motorväg utan hastighetsbegränsning och trampa gasen i botten. Du kommer att uppleva att det nästan svartnar för ögonen när de 550 hästkrafterna suger tag i bilen och slungar dig från stillastående till 100 kilometer i timmen på mindre än tre sekunder. Men det är inte som dragster GT-R främst imponerar, utan tack vare den genomtänkta helhet bygget utstrålar. Bland superbilar är GT-R som har nämnts lågmäld, kvaliteten förefaller solid (även om vissa tyska bilar kan glänsa med läckrare materialval och mer påkostade stolar) och priset är i sammanhanget lågt.

GT-R byggs i en helt separat fabrik och varje motor monteras av en tekniker som signerar sitt verk (precis som hos Mercedes-AMG i Affalterbach). Det finns en omsorg om all teknik (motor, kraftöverföring, hjulupphängningar) som kan förnimmas ända in i ratten, pedalerna och förarstolen.

Nissan GT-R är en ingenjörsmässig delikatess, vardagstransport och rekordaspirant runt världens racerbanor i ett och samma paket.