Samtalen gäller ett framtida toppmöte mellan den amerikanske presidenten Donald Trump och Nordkoreas diktator Kim Jong-Un, enligt uppgifter till TT. Även andra frågor som gäller relationen mellan Nordkorea och omvärlden står på dagordningen.

USA:s Nordkoreasändebud Stephen Biegun företräder USA och toppdiplomaten Choe Son-Hui företräder Nordkorea. Överläggningar mellan Nordkorea och USA pågår under helgen, enligt TT:s källor. Utrikesministern Margot Wallström (S) ska delta i samtalen och även socialdemokraten Kent Härstedt.

Sverige har jobbat länge med att USA och Nordkorea ska komma vidare i samtalen om kärnvapennedrustning. En överenskommelse slöts mellan USA och Nordkorea i Singapore i juni när Trump och Kim träffades, men sedan dess har arbetet tappat fart.

Svenska utrikesdepartementet bekräftar att Choe har landat i Sverige, men vill inte i övrigt gå in på vilka som deltar eller vad samtalen handlar om.

Det kommer att hållas rundabordssamtal i ett mindre format med ett antal internationella experter, säger Patric Nilsson, presschef på UD, till TT.