Kvinnorna besökte oberoende av varandra salongen vid varsitt tillfälle i höstas. Båda har berättat att massören, en man i 25-årsåldern, berörde deras bröst och underliv under massagen. Den ena kvinnan har i förhör berättat att massören också frågade om han skulle massera hennes bröst, medan den andra kvinnan berättade att mannen upprepade gånger masserade brösten och rörde hennes underliv.

Kvinnorna har förklarat att de kände starkt obehag under behandlingen men inte vågade göra motstånd eftersom de befarade att de var ensamma med mannen i salongen. Efteråt har de känt sig kränkta och drabbats av skuld- och skamkänslor.

Mannen åtalades men nekade till brott och hävdade att han inte agerat på det sätt som kvinnorna beskrivit. Tingsrätten slår emellertid fast att kvinnorna, som inte känner varandra, lämnat liknande berättelser som både är trovärdiga och detaljerade. Enligt domstolen är det klarlagt att mannen berört dem på det sätt som de berättat. Kränkningen är särskilt allvarlig eftersom kvinnorna varit utlämnade åt mannen, både som kunder och eftersom de under åtminstone delar av behandlingarna varit ensamma med honom i lokalen.

Han döms nu för två fall av sexuellt ofredande till villkorlig dom och 120 timmars obetald samhällstjänst. Om fängelse i stället valts hade strafftiden blivit fyra månader. Mannen ska också betala sammanlagt 35 000 kronor i skadestånd till kvinnorna.