– Vi märker av en stor ökning av nya besökare just nu, vilket vi gör varje år vid den här tiden, säger Helene Lundvall, projektkoordinator på Fyrishov.

Vart femte årskort på Fyrishovs badhallar säljs i januari, berättar hon.

– Samma ökning ser vi varje år. Likaså en peak i maj – lagom till strandsäsongen, säger Helene Lundvall.

Artikelbild

| Helene Lundevall, projektkoordinator på Fyrishov, ser en kraftig ökning av nya besökare, samt försäljning av årskort, i januari. Personalstyrkan förstärks för att bemöta det ökade trycket.

Att det går mode i simning påverkar även hur många besökare som tar sig till Fyrishov.

– Exempelvis när det var inne med triatlon, där simning ingår, så märkte vi av det här, säger Helen Lundvall.

För att möta tillströmningen av besökare ser de till att utöka bemanningen både i kassan och vid grindarna.

– Mer folk innebär såklart också mer aktivitet i vattnet, så även vid bassängerna har vi mer personal, säger Helene Lundvall.

Artikelbild

| Många går till gymmet för första gången efter nyår, konstaterar Julia Wallén, gyminstruktör Actic Svandammen. Än har ökningen uteblivit, på grund av flera röda dagar, tror Julia Wallén.

Även Actics gym vid Svandammen räknar man med att många nya kommer i början av året.

– Tidigare år har vi haft ett otroligt tryck, säger Julia Wallén, gyminstruktör på Actic. Hon konstaterar att årets första vecka var ovanligt lugn för dem. Hon tror att detta har sin förklaring i att nyår inträffade på måndagen och då följdes av en röd dag. – Många väntar helt enkelt med sin nystart, säger Julia Wallén.

Artikelbild

| Actic arbetar aktivt med att få nya medlemmar att hålla kvar vid träningen och sitt medlemskap. Bland annat erbjuds ett möte med en personlig tränare. Från vänster:, Gyminstruktörerna Julia Wallén och Kaisa Blomster, samt Beatrice Lindgrenthalen, platschef.

Daniel Dyverfeldt är på väg hem efter ett träningspass. Han har tränat aktivt i många år och hans målsättning för detta år är att slå personligt rekord i samband med Cykelvasan.

– Så jag skaffade ett gymkort för att kunna förbättra min benmuskulatur inför tävlingen, säger Daniel Dyverfeldt.

Artikelbild

| På Fyrishov märker man av en stor tillströmning av besökare efter nyår. Vart femte årskort säljs i januari månad.

Att få de nya motionärerna att stanna kvar, och hitta en träningsform som de uppskattar, kan vara en utmaning. Helen Lundvall berättar att antalet besökare på Fyrishov brukar plana ut kring mitten av februari fram till början av mars. På Actic försöker man locka nya medlemmar genom att erbjuda en ångerperiod på årskortet, samt erbjuda dem lite vägledning genom ett möte med en personlig tränare.

– Det är ett sätt att få de som är lite osäkra på om de vill börja träna att komma hit och testa, säger Julia Wallén.

Även december månad var en aktiv period för både Fyrishov och Actic. Då kommer många till dem för att inkassera sitt friskvårdsbidrag.

– Det är många som glömmer bort sitt friskvårdsbidrag fram till sista månaden i december. Då ser många till att utnyttja det genom att köpa ett årskort, säger Helene Lundvall.