Det har varit en hård vinter för Postnord i Uppsala. Den bilden ger Camilla Törnkvist, distributionsområdeschef, som kommentar till uppgifterna till tidningen från anställda och från facket om ett pressat läge, och om post som lagras på hög.

– Vi är inte i fas, så är det. Vi har ett tufft personalläge med mycket ordinarie personal sjukskrivna. Så har det varit en tid och så är det nu med, säger hon.

Läget har påverkat utdelningen av post.

Artikelbild

| Postnord sätter nu in extra personal för att klara sin kris.

– Vi har fått flytta fram några arbetsuppgifter, men det handlar bara om att post försenats en dag på vissa postnummer, säger hon.

Men uppgiftslämnare säger till oss att det handlar om flera dagar och att eftersändningar och retur försenas i flera veckor.

– Vi spar inte på post i flera veckor. Vår personal har gjort grymma insatser för att det här ska märkas så lite som möjligt hos kunderna. Jag är så stolt över dem, säger Camilla Törnkvist.

Camilla Törnkvist delar bilden av att den omorganisation som slutfördes i november inneburit påfrestningar.

– Det har inte fungerat till hundra procent. Men sådant tar tid och vi har dialoger med cheferna i verksamheten som hela tiden gör justeringar. Dessutom har det sammanfallit med många sjukdomar och det är då som vi tyvärr har fått flytta fram vissa arbetsuppgifter.

De senaste två helgerna har Postnord satt in extra personal för att komma i kapp.

– Vi vill ha nöjda kunder, säger Camilla Törnkvist.

I januari svarade hon i en UNT-artikel på kundkritik om förseningar med att kritiken egentligen gällde Citymails brev.

Står du kvar vid det?

– Det är svårt att veta exakta vilka brev synpunkterna gällde. Men vi har bara haft en dags försening på vår postutdelning.