Annika Eriksson har varit på 70-årskalas i Uppsala och ska ta tåget hem med sina två väninnor på onsdagskvällen. Men det visar sig vara lättare sagt än gjort.

– Vi skulle åkt hem 18.12 och nu har vi väntat i över en timme. Det konstiga är att det ändå gick att köpa en biljett, trots att tåget är inställt, säger hon.

Färden till Uppsala i morse blev också försenad och då fungerade inte luftkonditioneringen på Uppsalapendeln.

Artikelbild

| Tomas och Susanne Ekstrand landade på Arlanda, sen tog resan till Uppsala över tre timmar, via Almunge med buss.

Väninnan Ingegerd Häggkvist skrattar och säger att de ändå är vid gott mod.

– Men vi som gamla SAS:are på Arlanda vet hur man styr upp förseningar, de borde fråga oss. Informationen är obefintlig när det gäller ersättningsbussar. Vi vågar inte gå härifrån och leta efter en buss, för då kanske vi missar avgången, säger hon.

Vid informationstavlan står Fredrik Söderblom och Anna Minnefors. De har jobbat i Uppsala och bor i Stockholm. Men frågan är om det är någon vits att åka hem ikväll.

– Jag har varit med om massor av förseningar men att det ska hända sånt här på sommaren är obegripligt, säger Fredrik Söderblom.

Artikelbild

| Tågförseningarna är kraftiga på onsdagskvällen. Ingen exakt prognos för när tågen rullar igen ges på informationstavlan.

Mer långväga ifrån kommer Susanne och Tomas Ekstrand. De landade på Arlanda efter en semesterresa i Krakow. För att ta sig till Uppsala fick de åka buss till Almunge och först tre timmar senare kom de fram till Uppsala.

– Nu väntar vi på skjuts hem. Men sen ska jag åka nattåget till Malmö senare i kväll, vilket ska bli intressant att se om det blir av, säger Tomas Ekstrand.