SM-finalen på damsidan mellan Kais Mora och Iksu kommer att sändas i TV4 under lördagen. Men herrarnas final några timmar senare krockar med SM-finalen i ishockey och därför har TV4, som äger rättigheterna, valt att sända matchen i betalkanalerna Sportkanalen och Cmore. Matchen är visserligen gratis att kunna se på webben om man registrerar ett konto men det är inte gott nog för Thomas Brottman, som när han på fredagens pressträff i Globen svarade följande när han fick frågan om finalen mellan Storvreta och Falun är den hetaste på många år:

– Inte enligt TV 4 i alla fall.

För UNT utvecklar han vad han tycker om beslutet att "flytta" årets största match och innebandyns kronjuvel.

– Det här är våran chans att komma ut till den breda publiken och då får man inte klanta bort det. Sedan hörde jag att de (TV4) haft möjlighet att kunnat ge SVT finalen (har hänt en gång tidigare) utan att göra det. Gör om och gör rätt, säger Brottman.

När det gäller själva matchen hoppas Brottman, som har två SM-guld med Storvreta som tränare, att det blir en repris av SM-finalen 2014. Den gången vann Falun över Storvreta i förlängning i Malmö Arena.

– Det vore underbart om det blev en copycat på den, i alla fall det stuket på match. Det är den bästa final som någonsin spelats. Vi startade bra och körde över dem. De tog sig tillbaka innan vi tog tillbaka den igen.

Falun är det enda lag som besegrat Storvreta i finalsammanhang.

– Ja, och det är ingen som har slagit oss i final.

Falun har fyra guld på fyra finaler. Storvreta har fyra guld på fem försök.