Veckan har varit tuff för elever och lärare på Gottsundaskolan efter branden. För att hjälpa till och sprida lite glädje fanns representanter från Dalkurd på plats i skolan under torsdagen. Klubben representerades av spelarna Henrik Löfkvist och Alibek Aliev samt sportchefen Adil Kizil och marknadschefen Halsho Nabaz.

– Vi har haft en liten tanke att börja jobba lite mot Gottsundaskolan och nu med branden kände vi att vi har ett socialt ansvar mot skolan. Vi var där och lämnade över en signerad matchtröja och eleverna kunde ta lite autografer också, säger Kizil.

Hur var reaktionerna?

– Det var otroligt mycket glädje, jag blev förvånad att de kände igen oss så bra som de gjorde. Det var mycket kärlek, glädje och tacksamma lärare och rektorer.

Dalkurd har under åren gjort sig känt som en förening med mycket socialt ansvar med bland annat nattvandringar i Borlänge.

– Det är den viktigaste pelaren i föreningen. I grunden är vi ett socialt projekt och klubben har ett socialt ansvar. Nu när vi har rotat oss lite mer i Uppsala så är det självklart att göra sådana insatser här också.

Dalkurd har även bjudit in Gottsundaskolans elever till söndagens öppna träning på Österängen klockan 12.

– Man kan titta på träningen, hänga och vi bjuder på käk. Det kommer även att finnas möjlighet att spela lite fotboll med våra spelare och få autografer, säger Adil Kizil.