Att det kommer bli en jämn finaldrabbning på lördag är samtliga tränare i övriga slutspelslag som UNT ringt runt till överens om. Men en vinnare ska koras och fem tränare lägger sina tips på att Uppsalalaget står som vinnare.

Helsingborgstränaren Patric Johansson, som blev utslagen i kvartsfinal av Storvreta, motiverar sitt tips:

– Det är två väldigt bra lag men jag tycker att Viktor Klintsten är något vassare än Johan Rehn och Storvreta har en lite bredare och starkare defensiv.

Efter Helsingborg väntade Mullsjö i semifinal för Storvreta och västgötalagets Andreas Elf tror även han på att Storvretas bredd kan spela en avgörande faktor.

– Spelare 1 till 5 är det jämnt mellan lagen men spelare 6 till 15 ser Storvreta lite starkare ut. De har tre femmor som går in och levererar, säger Elf.

Men det är inte bara förlorarna mot just Storvreta som tror att det blir ett femte SM-guld till det röda laget. Även tränaren till Linköping, som slogs ut av Falun i semifinalen, Johan Astbrant, lägger sina pengar på Storvreta.

– Jag säger 6–4 till Storvreta och Tobbe Gustafsson gör sista i öppen kasse. Jag tror att han får ta sitt efterlängtade guld, säger Astbrant som tidigare tränade just Gustafsson.

Den enda som tror på att guldet stannar i Dalarna är Växjö-tränaren Christian Guntsch. Han tror på Falu-seger efter förlängning.

– På nåt vis tror jag att de har gått och väntat på den här matchen. Och att de har haft en lite lättare resa i semifinalen, säger han.