Solen skiner över Globen när presskonferensen inför lördagens SM-final går av stapeln. Alla fyra finallag ska inför det samlade pressuppbådet svara på konfrencierns frågor. Två av dem som är i rampljuset är Faluns Alexander Galante Carlström och Storvretas Albin Sjögren. De båda har stått för en imponerande säsong.

– Jag har tagit steg hela tiden i min karriär och det här var min bästa säsong, säger Sjögren som stått för 70 poäng på 32 matcher.

I slutspelet har däremot Galante Carlström producerat mest – om än med knapp marginal. På 9 matcher har han gjort 24 poäng (15+9).

Artikelbild

| Albin Sjögren och Alexander Galante Carlström vid pokalen under fredagens pressträff.

Vem är den egentlige poängkungen?

– Bra fråga. Det är väl Albin, han vann ju poängligan i serien och det innebär ju att man varit bäst över en längre tid. Det är bara att lyfta på hatten han har varit riktigt bra iår, svarar Galante Carlström ödmjukt.

Sjögren är inte heller sen med att berömma Galante Carlström när han får samma fråga.

– Han har bevisat att han kan göra mycket poäng också. Jag vet inte om det är någon tävling men båda försöker bidra så mycket som möjligt till sitt lag.

Falun kommer ifrån en relativt spikrak väg till finalen. Först slog man ut Dalen med 4–0 i matcher för att sedan sänka Linköping med 4–1 i semifinalen.

– Kvartsfinalen är vi inte nöjda med. Vi vann med fyra raka men det kanske inte skulle ha varit så egentligen, vi hade mycket tur i de matcherna men bra lag ska ha tur. I semifinalen fick vi också en ganska lätt resa. Betydligt lättare än vad Storvreta hade mot Mullsjö, säger Galante Carlström.

Storvreta åkte buss till Stockholm under fredagen.

Berätta om uppladdningen?

– Nu ska vi ta det lugnt och äta middag tillsammans sedan är det bara att vila på hotellrummet och gå in i bubblan. Sedan på matchdagen blir det en bra frukost och sedan är det att ladda för matchen som gäller, säger Albin Sjögren.

Sjögren har spelat i två finaler tidigare och då har han varit med om att både vinna och förlora.

– Man vet hur jobbigt det kan vara och hur roligt det kan vara så det är klart att man vill vara på den roliga sidan.

Vad talar för att ni kommer att vara på den roliga sidan?

– Vi har en bra bredd och jag tycker att vi är starka. Vi har varit en maskin hela året.