– Det var lite snöpligt, och tog hårt på tjejerna, berättar Sunnerstatränaren Ulf Sisell efter matchen i A-slutspelet.

Älvsjö gjorde matchens enda mål sent i första halvlek. Sunnersta hade goda möjligheter till att göra mål, både före och efter Älvsjös mål.

– Vi började väldigt bra och hade ett stort spelövertag under den första kvarten. Vi borde och hade behövt gjort något mål där. Bland annat hade Julia Kvist ett läge som deras målvakt gjorde en väldigt bra räddning på, säger Ulf Sisell.

Artikelbild

| Upsala IF P06 spelar final i B-slutspelet.

I andra halvlek pressade Sunnersta på för kvittering, och Älvsjö fick slå ifrån sig för att hålla undan. Det gjore de också till slut - och Sunnerstatjejerna fick se sig utslagna.

– Jag tycker absolut att vi gjorde en bra match, och så här i efterhand när man har smält allt så är det fantastiskt bra gjort av ett breddlag. Vi kommer på femte plats i a-slutspelet. Det är bara akademilag kvar, säger Ulf Sisell.

Kvar, som enda Uppsalalag i turneringen är Upsala IF:s P06. UIF spelar final i B-slutspelet och möter där engelska Phoenix i lördagens B-final. Detta efter segrar mot Västra Frölunda (6-0 i åttondel), IF Elfsborg (4-1 i kvartsfinal) och tyska SV Eichede i semi med 8-6 efter straffar. Matchen mot tyskarna hade också ett trist inslag.

– Det var en ganska bråkig match. Tyskarna var helt galna. Det var stundtals hotfull stämning. Så det var en skön vinst, som kändes viktig att vinna med tanke på hur det såg ut. Vi låg under två gånger, så det var en riktig bragd av killarna att vända och vinna, säger UIF-tränaren Jimmy Eriksson.

Artikelbild

| Hela UIF-truppen samlad inför Gothia-äventyret.

Lägg därtill att andra halvan av UIF:s trupp i turneringen tog sig till A-slutspelets 32:a-final.