4.48 in i den andra perioden hettade det till rejält i derbymötet mellan Storvreta och Sirius i IFU Arena. Erik Storgårds och Jimmie Pettersson hamnade i luven på varandra och det knuffades och togs ett och annat icke-innebandyrelaterat grepp.

– Han och jag har tjafsat lite i varje derby. Det var hetsigare än normalt därute idag. Ingen ville ge en centimeter åt den andra, säger Storgårds.

Situationen mellan Storgårds/Pettersson katalyserade ytterligare ett gurgel. Victor Andersson stövlade iväg mot brottsplatsen vilket Johan Widh hade synpunkter på.

Artikelbild

| Erik Storgårds, till vänster i bild.

– Han gick in och skulle ta bort Erik – då gick jag in och tog bort honom. Vi tog med varandra på en liten danstur över sargen. Det är sånt som händer. Det ska vara lite känslor, säger Widh.

Du har varit med i många derbyn – är det här ett av dem hetare?

– Ja, i alla fall vad jag kan komma ihåg just nu. Det smällde på ganska bra, säger Widh.

Bråket resulterade i utvisningar på de fyra inblandade spelarna.

– Jag snackade med Johan Widh om det på bänken: Det är bra länge sedan jag sett innebandy spelas tre mot tre, säger Storgårds.

Bråket bröt ut vid ställningen 3–3. Efter det tappade Sirius kontakten när Storvreta lade i en extra växel. Det röda segertåget rullar vidare och Sirius får ta nya tag i kampen om slutspel.

– Det är riktigt surt att torska tre av tre matcher mot Storvreta. Idag är vi faktiskt inte ens nära. De är för bra för oss idag. Det känns varken som att vi har orken eller kvalitén för att jobba ikapp idag, säger Filip Eriksson som stod för ett mål och en urläcker målgivande passning fram till Jakob Drews:

– Han har i princip stått på bortre stolpen hela säsongen. Jag vet att han står där och det är bara att kasta dit den.

Sirius ligger i skrivande stund utanför slutspel. I och med att Pixbo vann mot Örebro har laget nu två poäng upp till strecket med en match mer spelad än närmaste laget Växjö.

– Vi har gått ner oss lite de två senaste matcherna (Pixbo, Storvreta). Nu måste alla stämpla in imorgon. Idag var det vår femma som producerade. Någon annan match är det en annan femma som gör det. Det gäller att vi fungerar som ett kollektiv och att alla kliver fram. Annars vinner man inga matcher i den här serien, avslutar Filip Eriksson.