– Det var inte vår dag. Spelet var okej i förmiddagens foursome (där man spelar vartannat slag) men sedan fick vi inte önskad utdelning i eftermiddagens best-ball (där bästa resultat räknas), säger Andreas Högberg Piik, golfpro i Upsala GK.

Samtidigt som UGK-spelarna hade det tufft, spelade motståndarna minst sagt på en hög nivå.

– Vasatorp gick minus 13 i best-ball. Det är absolut världsklass. I de här lite blåsiga förhållanden som var är det makalöst bra. Jag tror att det kan vara en av de bästa rundorna i elitseriens historia, säger Andreas Högberg Piik.

För Upsala gick Anton Karlsson/Oliver Pousett +4 i foursome, och David Nyfjäll/Markus Säyrä +1 i samma spelform. Under eftermiddagens best-ball gick Anton Karlsson i par med Måns Berglund +1, medan Nyfjäll/Pousette gick på banans par.

För damernas del ligger laget elva inför dagens avslutande runda. För att behålla sin elitserieplats gäller det att inte halka ned någon placering. Lag elva är sista lag som behåller elitseriestatus.

– Chanserna är goda att vi ska lyckas med det. Men vi har hemmalaget Barsebäck som jagar bakom oss, och de lär få stort publikstöd, säger Andreas Högberg Piik.

För herrarnas del finns chansen kvar att nå topp tre, och framförallt är bronset inom räckhåll. Vasatorp och AIK delar ledningen på - 42, medan Karlstad är trea på - 32. Upsala GK är femma på - 28.

– Nu har vi lite längre upp till Vasatorp och AIK än vi trott, men det har varit nerver förut och en pallplats finns definitivt inom räckhåll, säger Andreas Högberg Piik.