Saeid Mohamad är en av fem finalister i Företagarnas nationella tävling där konkurrensen är hård. Bland de övriga nominerade finns bland andra bloggaren Isabella Löwengrip, Löwengrip Beauty AB.

Saeid Mohamad, 28, driver Knivsta Motor AB tillsammans med Johan Åkhagen Holm. 2015 byggde de bland annat Knivstas första bilförsäljningshall med verkstad och bilprovning. Förra året hade företaget en omsättning på drygt 136 miljoner. I år har företaget öppnat sin andra anläggning i Stockholm och har nu 30 anställda.

– Det är en enorm bedrift att nå så långt som de nominerade har gjort. De unga entreprenörerna har ett försprång gentemot de äldre i det att de i sin livssituation i många fall har större möjligheter att våga ta risker. Tillsammans med en förståelse för hur de ska nyttja digitaliseringen skapar de tillväxtföretag med stora framgångar, säger Günther Mårder, vd för Företagarna, i ett pressmeddelande.

Utmärkelsen Årets Unga Företagare i Sverige delas varje år ut till en företagare under 30 år som är en förebild för andra, driver ett framgångsrikt företag och utfört en prestation utöver det vanliga.

– Många unga inspireras av de entreprenörsresor som gjorts i svenska bolag de senaste åren och hoppas kunna göra om det. Men företagandet handlar oftast om att ta en idé eller ett koncept som redan finns och göra det bättre, vilket flera av de nominerade visar på. För många nominerade är det även viktigt att ta ett socialt ansvar och medvetenhet om hållbarhet och ny teknik vilket lovar gott inför framtiden, säger Mathias Mellgren, projektledare för Årets Unga Företagare.

Priset delas ut 19 oktober vid en gala i Stockholms stadshus, där även priset Årets företagare ska delas ut.