I torsdags släpptes siffror från Svensk Handel Stil som visade att klädförsäljningen minskade 4,5 procent i juli jämfört med samma månad förra året.

– Det är för varmt för att shoppa, säger Helene Lindelöf, delägare på familjedrivna klädbutiken Bredenberg, och berättar att kunder som har kommit in ibland gjort det för att svalka sig snarare än handla.

– Håller värmen i sig blir det katastrof. Vi håller tummarna för kyla, då blir det mer aktivitet här nere på stan.

Artikelbild

| Helene Lindelöfs stamkund Gunilla Torén hoppas att affärerna i stan håller ut. "Jag tycker inte alls om de stora köpcentrumen utanför stan", säger hon.

Ett stenkast bort i centrala Uppsala ligger Bergmans. Där har man också märkt en väderrelaterad nedgång.

– Det har varit en mycket seg sommar, även om juni var okej. Det är antagligen värmen som gör att folk har annat att göra än att köpa kläder. Tillströmningen i butiken har varit dålig. Förra sommaren var det tvärtom. Men som vädret varit nu så ska det till starka behov för att man ska ut och handla, säger Urban Sand, ägare av Bergmans konfektion.

Svensk Handel Stil skriver i sin rapport att "branschen måste få en tidig start på höstförsäljningen där ett rejält väderomslag skulle hjälpa".

– Nja, det är ingen ko på isen än. Det är värre när vi går in i september-oktober, det är då hösten startar för vår del, säger Urban Sand.

Artikelbild

| På Bergmans har man också märkt av minskad kundaktivitet och försäljning i hettan.

Helene Lindelöf berättar att deras höstkläder redan är levererade.

– Ja, här står vi med ullkappor ... Men vi sålde faktiskt den första i går, vanligtvis brukar vi sälja de första i juli.

Båda handlarna berättar att värmeslaget inte är det enda som betyder utmaningar för medelstora eller mindre, familjedrivna, butiker.

– Det är tufft, säger Urban Sand och menar att utbudet är större än efterfrågan.

– Klädbranschen är en av de värst konkurrensutsatta. Med utbyggnaden av externhandeln samtidigt som det är svårare att ta sig in i citykärnan, plus internethandeln – det är så klart problematiskt.

Han får medhåll av Helene Lindelöf.

– Det är tufft, inget att hymla om. Vi konkurrerar ju med hela världen nu, det går snabbt att beställa på nätet och varorna kommer hem fort.

En fysisk butik dras även med höga hyror.

– Vi för en diskussion med fastighetsvärden om att anpassa hyreskostnaden, säger Urban Sand.

Ett annat sätt är att komma rätt i lagernivåerna.

– Vi jobbar mycket med leverantörerna och inköpen, försöker styra dem rätt så att vi inte får för stort lager. Även att kunna beställa senare och handla mer i säsong, säger Helene Lindelöf.