Samtliga är dragplåster på en ny konferens, Uppsala Business Meeting, som ska arrangeras för näringslivet och beslutsfattare i Uppsalaregionen med omnejd. Bakom konferensen står Uppsalaföretaget Crossmedia Events i samarbete med Uppsala kommun.

– Vi är otroligt stolta över Uppsala Business Meeting. Det är unikt att så många tunga namn kommer till stan på en och samma gång och det känns extra roligt att vi har med Uppsala kommun som partner, säger Göran Syrén på Crossmedia Events.

På kommunen är förhoppningen att konferensen ska vara ett sätt att motverka kompetensbrist inom flera branscher.

– Kompetensbristen är en av de utmaningar som kräver nya lösningar och som vi kan ha dialog om tillsammans med näringsliv och andra offentliga aktörer. Vi ser fram emot att fokusera på detta under konferensen, säger Cecilia Linder, näringslivsutvecklare på Uppsala kommun i ett pressmeddelande.

Konferensen riktar sig till företagare, politiker och andra beslutsfattare. Arrangemanget hålls på Uppsala konsert och kongress och kommer innehålla föreläsningar inom ekonomi, samhällsbyggande, företagande, karriär och kompetens.