Mötesplatsen som har cirka 500 medlemsföretag och organisationer, startar sin nya verksamhet i morgon, torsdag, med en kickstart på USIF Arena i Uppsala. Inspiratörer under dagen är Therese Albrechtson, Gunnar Söderström, Svante Randlert och Al Pitcher.

– Vi bjuder in alla våra medlemmar. Dagens tema är energi och dagen inleds med rörelseaktiviteter på förmiddagen som exempelvis padel, spinning, tennis eller promenad, ett bra sätt att komma igång med det nya året, säger Helena Axelid, som driver affärsnätverket ihop med sin man Magnus Axelid.

Nytt för i år är att föreläsarna nu även blir coacher där de istället för att föreläsa 45 minuter kör varsitt tretimmarspass med utrymme för frågor, diskussion och interaktion.

– Utöver att lyssna kan deltagarna nu prata och utbyta tankar med inspiratörerna, något som vi fått önskemål om från medlemmarna. Vi kommer också att dela upp deltagarna i mindre grupper än tidigare, säger Helena Axelid.

Men dagens aktivitet kommer mer vara en stor energidag för att starta igång det nya mötesåret på ett energifullt sätt.

Finns det inte för många mötesplatser i Uppsala?

– Det är ganska många event just nu och visst finns det en risk att programmen till slut blir urvattnade. Vår devis är att tillsammans kan vi, därför har vi också planerat att slå ihop en dag med UIC, säger Helena Axelid.

Det är UIC-dagen och Relationsdagen som 5 september slås ihop och blir Uppsala Innovation Day.

Utvecklingen av Relation handlar också om att kombinera mötesplatser i Uppsala och Enköping med det digitala. Bland annat har de skapat ett medlemsbibliotek i form av en app. I appen ska man kunna lägga in information om sig själv och kunna hitta affärskontakter som man träffat som hastigast på nätverksdagarna.

Hur går planerna med en ny vd för Relation?

– Det går bra. Vi vill få in nya tankar och idéer och någon som kan dra mer av den operativa verksamheten, så att vi får tid att göra annat. Inom kort hoppas vi kunna presentera en ny vd, säger Helena Axelid som liksom Magnus Axelid blir kvar i ledningen av företaget även framöver.