Hon är född och uppväxt i Uppsala och bor numera i Bälinge. Maria Mattsson Mähl är grundare och vd för AlphaCECoaching & Education som finns på ett 50-tal orter och som arbetar med att hjälpa människor ut på arbetsmarknaden.

– Jag är ju en arbetarunge, så det känns lite absurt det här.

– De tillfällen när det blev riktigt dålig stämning vid köksbordet, det var när SAF kom på tal. Då frös stämningen till is, det var det värsta man kunde prata om. Jag har växt upp med bilden av företagare som disponenter som inte betalade sina arbetare ordentligt. De här hemska näringslivscheferna var värre än djävulen själv, säger Maria Mattsson Mähl och skrattar.

Hon har varit företagare i stort sett hela livet, men ändå alltid haft svårt att se sig som det.

– Ja, någonstans i närheten av att jag varit vd i tio år fick jag ta och acceptera det – det satt långt inne. Men i dagens samhälle är företagande något annat än det var förr. Nu ser många företag sin personal nästan som familj mer än anställda.

Maria Mattsson Mähl har valts in på ett personligt mandat istyrelsen, vilket hon tycker är extra roligt. De flesta är invalda på mandat där man är representant för en viss bransch.

– Det jag hoppas att kunna bidra med är att jag är duktig på integration och den svenska arbetsmarknaden. Hur lösr vi integrationsproblemen och hjälper lågutbildade att få jobb? Jag kan förklara hur det ser ut för dem som har det tuffast på arbertsmarknaden.

Sedan tidigare sitter även Uppsalaföretagaren Michael Prising i Svenskt Näringslivs styrelse.