UNT har tidigare skrivit om Castellums planer i Boländerna. En helt ny handelsfastighet på 5 500 kvadratmeter håller på att ta form vid rondellen Rapsgatan/Tycho Hedéns väg och den redan befintliga fastigheten, där Lekia och Kungsängen huserar, ska byggas om.

LÄS MER: Storsatsningen: Mer handel i Boländerna

Nu står det klart vilka butiker som kommer att hyra in sig i den nya fastigheten mellan Max Hamburgare och Tycho Hedéns väg. Sporthandelsföretaget Decathlon, Martinas italienska delikatesser, Kens Pizza och Möbelmästarna (tidigare Möbelhuset Miljöbutiken) är alla klara för inflytt så fort fastigheten står klar i augusti. Totalt är det uthyrt till 93 procent, endast en yta är i skrivande stund ledig.

Artikelbild

– Vi kommer påbörja öppningar av butiker under hösten. Från och med oktober kommer det ske successivt, säger Theresa Söderlund, affärsutvecklare vid Castellum.

Alla butiker i den nya byggnaden kommer att ha egna entréer, vilket innebär att det inte rör sig om en ny galleria.

Just nu fokuserar man arbetet på hur man ska modernisera och utveckla den redan befintliga huskroppen på Bolandsgatan 20. Bland annat planerar man en tillbyggnad som räknas kunna ge ytterligare 3 500 kvadratmeter. Man vill även byta fasad och ändra i planlösningen. Castellum möjliggör också för en in och utfart från Tycho Hedéns väg för att på så vis avlasta trafiken på Bolandsgatan.

- Det är viktigt för oss att det ska bli en tillgänglig handelsplats. Boländerna är väldigt trafikerat och man ska inte dra sig för att komma till handelsplatsen på grund av trafiken, säger Theresa Söderlund.

Enligt Castellum är intresset för Boländerna starkt.

– Det har varit tydligt under hela projektet. Läget är fantastiskt eftersom det ligger väldigt synligt, säger Theresa Söderlund.