Den extremsportinriktade hallen, vid namn The Dome, ska etableras i Gävle i februari och fastighetskontraktet gäller i elva år. Hallen kommer bland annat inkludera en trampolinpark samt en tio meter hög klättervägg. Dessutom kommer den erbjuda aktiviteter som parkour, skating och Ninja Warrior – en extrem hinderbana.

– Vi har fått otrolig respons från vår community som säger: äntligen får vi en sådan här anläggning i Norden. Här finns ingenting liknande i dagsläget, säger Theo Blanco som är vd på Uppsalabaserade Turbo Extreme Sport Zone.

Ungefär 1 000 personer beräknas kunna vistas samtidigt i den nya extremehallen och det kommer finnas möjligheter för tillfällig övernattning. Theo Blanco är hoppfull över dess dragningskraft.

– Det finns några liknande anläggningar i USA och under somrarna är ungefär en fjärdedel av deras besökare från Europa. Så det finns en efterfrågan. Dessutom finns det många duktiga svenskar inom extremsportvärlden och de har längtat efter en sådan här anläggning, säger han.

Med sina 6 000 kvadrameter kommer The Dome bli en av de största hallarna i Europa.