Restaurangen har legat på samma ställe sedan 1985. Charlie Monacos far öppnade restaurangen som i över 30 år har serverat Uppsalaborna italiensk mat.

– Pappa ville inte att jag skulle jobba här, han tyckte jag skulle gå i skolan i stället, säger Charlie Monaco.

Men 1995 tog han ändå över restaurangen efter sin pappa. Många gäster är stamgäster och verkar återkomma generation efter generation.

– Jag har sett människor dejta här för att senare bli par, och nu kommer deras barn hit och dejtar. Det är som att det går i arv, säger han.

Många bekantskaper har passerat genom restaurangåren. Särskilt minns Charlie en då 18-årig italienare som i sällskap med sina föräldrar besökte restaurangen. Han hade drabbats av en cancer som tycktes obotlig och av läkarna i Italien fått prognosen att han hade sex månader kvar att leva.

– Men läkaren i Uppsala lyckades hjälpa honom, så nu är han runt 40 år. Förra året fick han barn. Vi träffades genom restaurangen och har fortfarande kontakt, berättar Charlie Monaco.

Den här historien har också gett upphov till ett ovanligt utbyte mellan matkulturer.

– Familjen brukar alltid ta med sig rökt lax från Sverige när de åker tillbaka till Italien, säger han.

Försäljningen av restaurangen känns ändå inte sentimental.

– Det känns som att jag är färdig med det här nu. Det är en duktig kille som ska ta över, så restaurangen är i goda händer, säger Charlie Monaco.

Vad som händer nu kan, eller vill, Charlie Monaco inte säga. Ett yrkesliv med oregelbundna arbetstider och långa dagar har satt sina spår.

– Det var ett tag som jag nästan bodde på restaurangen, jag jobbade 13-14 timmar om dagen. Min fru har fått dra ett stort lass under de här åren, säger han.

Samtidigt vet han inte hur han skulle klara av att ha ett "vanligt kontorsjobb".

– Jag skulle nog ha svårt att vara anställd eller att ha ett åtta till fem-jobb. Jag vill kunna styra över min egen tid, säger han.

– Så kanske blir det en ny restaurang i framtiden, influerad av Commedia fast i mindre skala, eller så blir det något helt annat som sportresor eller event.

Charlie Monaco betonar att det finns mer i livet än att driva restaurang.

– Barnen har gjort stor skillnad. Det är de som är viktigast nu, säger han.