Det är pasta, pizza och salladskedjan Vezzo som kommer till Uppsala. Restaurangen får en drygt 600 kvadratmeter stor lokal i husets bottenplan.

– Vezzo passar väl in i Juvelen som kommer att bli ett av norra Europas mest hållbara kontorshus. Det blir en KRAV-certifierad restaurang med stor omsorg om miljön, säger Alexander Yü, uthyrnings- och marknadsansvarig, Skanska Sverige AB, i ett pressmeddelande från Skanska.

Avsikten är enligt samma pressmeddelande att Juvelen ska miljöcertifieras enligt certifieringssystemet LEED, på den högsta nivån Platinum. Högt ställda hållbarhetskrav med hållbara byggmaterial, avfallshantering, logistik med mera ska uppfyllas.

Artikelbild

| Så här ser Juvelen ut just nu.

– Huset kommer att bli en attraktion för Uppsalaborna, vilket vi ser som väldigt spännande. Läget är också svårslaget vid centralstation, säger Amir Bozaghian, expansionschef på Vezzo.

Vezzo AB har i dag fyra restauranger i norra Sverige och etableringen i Uppsala blir starten på en expansion söderut. Restaurangkedjan har bland annat vunnit SM i pizzabakning.

Uppsalarestaurangen planeras öppna under sommaren 2019. Även inflyttning till övriga lokaler i byggnaden kommer att ske under 2019.

Läs mer: Spektakulärt bygge tar form