Under måndagen meddelade företagets styrelseordförande Ola Nordström att deras uppskattade, men veckopendlande vd Jesper Gunnarsson Berg, väljer att återvända till sin hembygd Värmland för ett nytt vd-uppdrag. Därför har styrelsen valt Dirk van der Krogt, 42 år, till ny verkställande direktör. Han blir vd både för Andersson & Tillman AB och slakteriföretaget Lövsta Kött AB som ingår i samma Uppsalakoncern.

– Jag är mycket nöjd med att vi får Dirk som vd i våra bolag. Dirk är en erfaren och dynamisk ledare med stor sakkunskap inom alla delar av koncernens verksamhet och är välkänd hos både våra kunder och många leverantörer, säger Ola Nordström bland annat i ett pressmeddelande.

Han säger att koncernen är inne i en expansiv fas som de tror att Dirk van der Krogt kommer kunna fortsätta på ett bra sätt.

Dirk van der Krogt kommer närmast från en tjänst som kategoriansvarig för ekologiskt kött och chark på Svenskt butikskött AB. Dessförinnan var han marknadsansvarig i föreningen Ekologiska lantbrukarna i Sverige. Han har även tjänstgjort som doktorand och lärare vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) och vid högskolan i Dalarna.