Ann-Charlotte Berger d’Argy är i dag näringslivsutvecklare på Uppsala kommun.

– Det ska bli jättespännande och kul att få utveckla kommunens service åt både näringslivet och privatpersoner. Ofta är det ju samma personer det handlar om. En företagare kan ringa om förskoleplats åt sitt barn, medan en privatperson också kan behöva svar om bygglov, säger Ann-Charlotte Berger d’Argy.

Ursprungligen arbetade hon som verksamhetschef på träningskedjan Sats. I sin roll som näringslivsutvecklare har hon sedan 2014 också jobbat en hel del med servicefrågor.

– Det som händer nu är att kommunledningskontoret skapar en avdelning för service med fokus på service och tjänster åt Uppsalaborna, näringslivet och kommunens verksamheter. Där ingår både vårt blivande kontaktcenter, intern service och logistik.

Den som har en fråga till kommunen ska i framtiden slippa slussas runt till olika personer och avdelningar för att få ett svar.

– Kontaktcentret ska svara på frågor eller hjälpa folk att hitta rätt. Förhoppningen är att vi ska kunna svara på majoriteten av alla inkommande frågor i första kontakten, i den så kallade första linjen, säger Ann-Charlotte Berger d’Argy.

Hur kommer det sig att utvecklingen av servicefunktionen dröjt så länge i Uppsala?

– Jag vet inte varför det dragit ut på tiden. Jag började på Uppsala kommun 2014 och vet att diskussionerna har förts sedan dess.

1 april börjar Ann-Charlotte Berger d’Argy på sitt nya jobb.

– Det känns superbra. Jag och de nuvarande enhetscheferna kommer att arbeta tillsammans för att utveckla Uppsala kommuns service. Men det blir förstås tråkigt att lämna näringslivsavdelningen, där jag också har trivts bra.